Журналист: Дали Радев ще се срещне със Зеленски?! Рискува да изпадне в тотална изолация

payimage-580062

От снощи правим прогнози дали Радев ще се срещне със Зеленски, или ще си намери друга работа него ден из провинцията. Първоначалното ми мнение беше, че най-вероятно президентът няма да се срещне с украинския си колега. Освен всичко друго на везната продължават да са обидата от факта, че го отсвириха за Вилнюс, декларацията за приемането на Украйна в НАТО и необходимостта от флирт с намаляващите му симпатизанти, които са именно от патриотично-националистическите среди и БСП.

От друга страна знаем как се представя Радев тук и зад граница. Той не може да не си дава сметка, че ако не приеме Зеленски /още повече, че протоколът го предвижда като президент-президент/ това ще срине международния му имидж до минусови равнища. Всички грами на посланиците до своите държави ще започват именно с този факт. Така президентът рискува да изпадне в тотална външна изолация, както вече изпадна във вътрешен план.

И не на последно място – няма никаква убедителна, макар и формална формална причина да откаже среща със Зеленски.

В този смисъл вече съм 50:50 и ако има среща, тя ще бъде кратка, формална, за отбиване на номера и отразена с пестеливо съобщение от пресслужбата на президентството с няколко шаблонни изречения. И протоколът ще бъде спазен.

От Фейсбук профила на журналиста Евгени Петров



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ