ВНИМАНИЕ! Карат възрастна женица с бастун да върти измамна схема в цял Пловдив

пенсионери

Възрастна жена с бастун върти измамна схема в целия Пловдив под команда. За това сигнализира пловдивчанка до „Марица“. Тя сподели, че е срещнала бабата пред пощата в кв. „Кючук Париж“. И описа схемата старицата вади стотинки от джоба си и я моли да ги преброи, понеже не вижда добре. След като жертвата посочи сумата, бабата констатира тъжно, че няма да й стигнат за аптеката. Схемата се практикува в различни квартали на Пловдив, като сценарият търпи малки промени че трябват пари за храна, и т.н.

„Реших и и дадох 10 лв., които тя веднага прие, пожела ми здраве, щастие и т.н., и си тръгна. Разбира се, не отиде в аптеката, а при един мъж от другата страна на улицата и след това продължи към детската градина. Там, по същата схема, изпроси още пари от друга майка“, сподели пловдивчанката.

Старицата се отчита на мъжа с каквото е събрала, след което продължава. Пловдивчанката е споделила случката и в социалните мрежи. Там мнозина споделят, че са я виждали и че са й давали пари от съжаление, предава Марица.

„Пред МОЛ Марково тепе й преброих парите и я попитах какви лекарства й трябват, какво пие и избяга. Щях да я придружа до аптеката, но тя не пожела. Точно й били парите. 10 лв.“, пише дама.

„След като я видях, веднага, след като тръгна от мен, да отива при мъжа, който също даваше вид на бездомен/клошар си мисля, че си е схема. Наистина може да има някакво заболяване, но репертоара си го помни, а и веднага се съгласява, като й предложиш пари. Нормален човек би се засрамил първоначално (поне аз така си мисля). Като гледам наистина доста хора са се сблъсквали с нея. Една жена, дори ми писа, че бабата искала да я бие с бастуна, след като отказала да й даде пари. Който иска, да й помага. Аз с пари повече не“, коментира друга.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ