Андреа скандализира обществото с клип на гроба на Иван Вазов. Министерството на културата я погва

357436096_808775590603740_131033367437500486_n

Певицата Андреа пусна нова песен, като сама посочи, че видеото към нея е заснето именно на гроба на Вазов. В пост в социалните мрежи тя пише, че причината да заснеме видеото там е разказ на прабаба ѝ за срещата ѝ с Вазов. Тя отказа да коментира пред bTV клипа на святото място, но получи защита от братя Аргирова. Близнаците бяха категорични, че тя пее добре, макар и на сръбски, а видеото е добре заснето и без пошлости. На другия полюс бе мнението на Мирела Иванова, драматург в Народния театър „Иван Вазов“, както и дългогодишен уредник на къщата музей „Иван Вазов“.

„Някога това е била най-високата точка на София. Неслучайно тук е избрано мястото за вечен покой на нашия национален класик. Прочетох в социалните мрежи за това видео и с огромно усилие на волята успях да го изгледам и изслушам. Струва ми се, меко казано, кощунствено социално неприличие да включиш гроба, мястото за вечен покой на нашия национален писател в такъв чалга продукт“, посочи тя.

От Столичната община обясниха за bTV, че за да бъде сниман такъв клип, трябва да е изпратена заявка. Такава заявка не е постъпвала. Министерството на културата също проверява случая.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ