Сирени огласиха България: Служители на МВР побесняха след това, което направи Асен Василея

payimage-577190

Нов предупредителен протест на служителите на МВР. Причината Бюджетът за 2023-та година. Демонстрациите започнаха в 8 часа сутринта преди началото на работния ден. Полицаи и пожарникари символично пуснаха сирените на служебните си автомобили в двора на Първа районна пожарна служба в Пловдив, предаде NOVA.

„Нашите искания са чисто социално-икономически. А именно индексация на заплатите с 10%. Искаме и средства за ремонти, облекло”. Това заяви Красен Властанов, член на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Символично протестират и полицаи и огнеборци в Хасково. Демонстрацията протечет между двете смени на пожарникарите, за да не пречи на работата на службата.

Служителите на ОД МВР-Благоевград също излязоха на мълчалив протест пред сградата на дирекцията с искане увеличение на заплатите им. Протестът бе подкрепен от председателя на синдикалната организация Валентин Попов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ