Народът се надига! Серия протести ще блокира Народното събрание, готвят нещо страшно

payimage-588537

КНСБ и основните членове на синдиката от обществения сектор започват от сряда серия от протестни акции под надслов „За справедливи доходи в Бюджет 2023 и защита на трудовите права на работещите“.

В протестите ще участват работници и служители в НОИ, НАП, БНР, Държавна агенция „Архиви“, „Национално ТОЛ управление“, Изпълнителна агенция „Борба с градушките“, ИАРА, „Напоителни системи“, Селскостопанска академия, „Пожарна безопасност и защита на населението (ПБЗН), културните институти и др., съобщиха от КНСБ.

Акциите ще се проведат пред служебния вход на Народното събрание, където протестиращите ще настояват за срещи с депутатите, за да им представят исканията си по отношение на проектобюджета за тази година.

През следващата седмица пък работещите в държавните енергийни дружества ще излязат на протест срещу планираното изземване на 100% от дивидента на предприятията.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ