Убийцата в Пловдив говорила по телефона, докато гази 13г. си жертва?! Прокуратурата се зае

катастрофа

Окръжна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост на 13-годишно дете при катастрофа на пешеходна пътека.

Разследването е за това, че на 11 юли в Пловдив на ул. „Брезовско шосе“ при управление на моторно превозно средство – лек автомобил „Ситроен“, са нарушени правилата за движение и по непредпазливост е причинена смъртта на малолетно дете – 13-годишната Г.А., като деянието е извършено на пешеходна пътека – престъпление по чл. 343 от Наказателния кодекс.

Предстои да се установи здравословното състояние на майката на починалото дете, от което ще се направи извод за наличието и на друго квалифициращото обстоятелство – причиняване на телесна повреда на друго лице, предава Лупа.

За престъплението е предвидено наказание от 3 до 15 години лишаване от свобода и лишаване от право на управление на моторно превозно средство.

54-годишната извършителка, която е с едногодишен стаж като водач на моторно превозно средство, е била задържана от органите на МВР за срок от 24 часа и от Окръжна прокуратура – Пловдив – за срок до 72 часа.

При извършения тест с техническо средство е установено, че няма наличие на алкохол и наркотични вещества в кръвта й. Предстои извършване на оглед на комуникациите в мобилния телефон на извършителката към момента на деянието.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ