Свиленски искал да отмъкне папката с имунитета на Борисов. Желязков: Дърпахме се на вратата

payimage-585026

За доста екшън ситуация, разиграла се в Народното събрание (НС), стана ясно в началото на днешното пленарно заседание. В основата се оказа имунитетът на лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Депутатът от БСП Георги Свиленски и колегата му Иван Ченчев са видели отказа от имунитет на Борисов в стаята на председателя на парламента Росен Желязков.

Свиленски се опитал да вземе папката с документите, стана ясно в началото на пленарното заседание днес, като обясни, че искал да я занесе в деловодството на парламента.

„Вече осми ден в деловодството на парламента липсва внесен имунитет на Бойко Методиев Борисов. Няма такъв. И тъй като знаете, че попитах и вас, бях при вашата секретарка във вашия имунитет, видях внесен имунитет, явно при вашата секретарка, но такъв имунитет в деловодството на НС до тази сутрин включително няма. Моля ви, ако вие не можете да го придвижите този имунитет, дайте, аз ще го занеса в деловодството“, каза Иван Ченчев.

„Лично господин Свиленски се запозна със заявлението, вие също се запознахте, видяхте входящия номер, дори господин Свиленски хвана папката, сложи си я под мишката, за да я носи в стаята на БСП, играехме си на „Къде с таз книжчица под мищица?“.

Дърпахме се на вратата, за да мога да си я взема обратно, но вие имахте възможността да се запознаете с официално внесения документ в деловодството на Народното събрание“, отговори му Желязков и обясни, че заявлението за отказ от имунитета на Борисов е било подадено, когато е било съобщено от трибуната преди седмица.

Решението не може да бъде оттеглено.

Свиленски отрече да е искал да ходи в стаята на БСП с документите и обясни, че бил тръгнал към деловодството, за да ги подаде там. Той призова Желязков да отстъпи воденето на заседанието на някого от своите заместници, а той да отиде да и да внесе отказа от имунитет.

Председателят на парламента обаче му обясни, че възбуждането на наказателна отговорност е възможно от момента на подаване на съгласието.

„Изпратил съм го, господин Свиленски“, увери Желязков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ