Радев грозно атакува управляващите заради войната в Украйна: Оръжията ще засилят конфликта

румен радев

Аз мисля, че е крайно време да започнем да мислим трезво за войната в Украйна и нашите отношения. В тези критични времена българските управляващите нямат собствено мнение. Това заяви президентът Румен Радев.

„Трябваше ли големите страни членки да заявят във Вилнюс, че настоящото приемане на Украйна в НАТО в момента е неприемливо, за да започнат и нашите управляващи да казват това, а преди яростно ме нападаха за тази позиция“, попита държавният глава, предава Блиц.

„Виждате, че нашите управляващи се опитват неистово да ни убедят, че изпращайки военна помощ повишаваме нашата сигурност. Напротив конфликтът се задълбочава. Колкото повече оръжие поглъща, толкова повече се засилва. Украйна настоява да води тази война, а сметката се плаща от Европа, коментира още Радев.

„Тази война има много измерения, има икономически изражения. Тя е заплаха за цяла Европа, Няма МВР, няма военно положение – всичко е едно“, каза още той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ