На косъм от смъртта: Огнеборец след тежко дежурство скочи в пламъците, изнесе на ръце 81-г. мъж

пожарникар

Пожарникар спаси живота на възрастен мъж от пловдивското село Патриарх Евтимово. 81- годишният пенсионер решил да почисти сухите треви в двора на къщата си.

Горещината и трудното му придвижване станали причина да реши да запали сухите треви, за да спести време и сили. Секунда сред като драснал клечката мъжът си дал сметка, че лумналият огън трудно може да бъде овладян. В следобедните часове по улиците нямало и следа от човек, предава Марица.

По същото време в селото се намирал и Иван Близнаков-огнеборец във Втора служба на пловдивската пожарна, почивайки си от поредното натоварено дежурство. Той забелязал дима. Воден от професионалния си инстинкт, 49- годишният пожарникар хукнал по улиците на селото и бързо открил от къде се носи миризмата на изгоряло. Запаленият огън унищожил треволяците в двора, но се пренесъл и обхванал спомагателната постройка към къщата на дядото.

Мигновено Иван изнесъл на ръце изпадналия в шок възрастен човек, който бил загубил самообладание и ориентация. Пожарникарят се обадил по телефона за помощ от колеги и започнал да гаси с каквото може. С бързата си реакция той спасил живота на дядото, а асеновградските огнеборци, дошли на помощ, спасили и дома на стария човек.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ