От ГЕРБ-СДС разкриха: Коалицията скърца! ПП-ДБ искат да окупират властови позиции

payimage-580890

„Няма какво да се крие, коалицията скърца, и то много сериозно. Желанието на колегите от ПП-ДБ да окупират всички властови позиции е налице“, това каза лидерът на СДС – проф. Румен Христов.

„Колко време не могат да бъдат назначения областни и зам.-областни управители, защото най-общо казано не се отстъпва нищо и се води битка за всяка позиция, което много не го разбирам. Видяхте колко компромиси направихме ГЕРБ-СДС, за да се случи това правителство.

Имаме само един представител в изпълнителната власт и беше редно, затова между другото лидерът на ГЕРБ г-н Бойко Борисов настояваше за споразумение, защото ако имахме споразумение предварително и се знаеше, че разпределението на областните управители е по равно, щяха да бъдат изяснени кои са областните градове към едната политическа формация, кои към другата, и ще се случи по по-лесно.

Затова тези дълги, понякога по няколко стотин страници споразумения в Западна Европа, в старите демокрации ни показват, че когато имаш нещо, което е разписано, което посочва какво се следва, е добър вариант.

Независимо, че скърца коалицията, за мен тя трябва да направи всичко възможно и от гледна точка на събитията в Украйна, но няма да се учудя, ако след местните избори колегите от „Продължаваме програмата“ и „Демократична България“, завоювали някакъв успех, решат, че трябва да отидем по-рано на избори.

Надявам се това да не се случи, да изчакаме поне приемането на България в Шенген“, коментира проф. Христов, цитиран от Фокус.

По думите му България е покрила всички технически критерии: „Забележките са свързани с върховенството на закона. И не е случайно ние работим много ударно, ако мога да ползвам този термин.

Всички промени, свързани с върховенството на закона промени в нашето законодателство, ще се случат, и се надявам, че наистина от 1 август по въздух, ако мога така да се изразя, а от 1 януари по суша и по вода ще бъдем приобщени към Шенгенското пространство“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ