ИЗВЪНРЕДНО! Г.Д. заплаши с убийство министър Тагарев, бил недоволен заради позицията му за Украйна

payimage-592010

Софийска районна прокуратура повдигна обвинения на 39-годишен мъж за закана с убийство срещу министър от кабинета „Денков-Габриел“. На 4 юли в София Г.Д. изпратил заплашително съобщение на действащ министър на личния му профил в социална мрежа, съобщават от държавното обвинение.

В хода на разследването служители на ГДБОП-МВР са установили, че профилът в социалната мрежа, от който е изпратена заканата, е създаден и използван от обвиняемия Г.Д.

С постановление на наблюдаващ прокурор обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Заплашваният министър е Тодор Тагарев, съобщава bTV. Задържаният мъж се казва Григор Димов. Той е осъждан за телесни повреди и реабилитиран. Мъжът е бил недоволен от позицията на Тагарев относно войната в Украйна и предоставянето на боеприраси от страна на България.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ