Борисов побесня: Вчера решихме всички за Росенец, днес Киро ни зове да го подкрепим

payimage-592935

Решението да се предложи прекратяването на концесията на пристанището „Росенец“ е било взето вчера на среща между лидерите на ГЕРБ и ПП-ДБ, като на нея са присъствали и хората на ДПС Йордан Цонев и Делян Пеевски. Това разказа в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Аз мисля, че колегите трябва да поработят малко над некоалиционната култура. Защо? Вчера имахме доста дълга среща с Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов, Атанасов, Мария Габриел, колегите от ДПС Цонев и Пеевски относно тези няколко решения. Предложението беше на нас, ДПС и ДБ относно не само „Росенец“, да им припомня, щом са бързали толкова да се покажат, което е грешно. Такива важни решения показват именно силата на една некоалиция да взима важни решения в полза на държавата“, коментира Борисов.

По-рано в сряда съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков обяви, че днес ще бъде внесено предложение да се прекрати концесията на „Росенец“ и държавата да си върне контрола над него.

Борисов обясни, че днес е трябвало трите формации заедно да внесат предложенията.

„Щом толкова са бързали, аз само да кажа, че в нашите предложения, на колегите от ДБ, ДПС и нас, влизаха и транспортните тръби, и фигурата на особен управител, сиреч да поеме държавата целия контрол. Яростна съпротива имаше от ПП относно тръбите и особения управител. Не знам защо. И сега чувам по телевизията как Кирил Петков ме призовава да го подкрепя за нещо, за което вчера ние сме спорили колко по-голям да му е мащаба“, разказа Борисов.

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ вече били готови с управленската си програма. А другата седмица подписват и споразумение помежду си.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ