,,Възраждане“ искат охрана от НСО, пишат и до Радев: Планират ли убийството на някой от списъка?

payimage-587017

„Възраждане“ поиска изслушване на министъра на външните работи Мария Габриел заради включването на имена на български граждани в списък на врагове на Украйна, според „Миротворец“.

Става въпрос за база данни на украинския сайт, където попадат имената на считани за сътрудници на режима на Путин или за прокарващи проруска линия на влияние.

„Ще сезираме Прокуратурата. Ще изпратим писмо и до ДАНС, защото е изключително важно веднага да разберем агенти на СБУ в страната планират ли убийството на някой от включените в списъка в сайта „Миротворец“, каза от трибуната днес депутатът Ангел Георгиев. Той заяви, че от партията на Костадин Костадинов ще изпратят писмо и до президента Румен Радев с настояване НСО да предложи охрана на българите, които са включени в списъка. „Ще ви предложим на гласуване и декларация. Искрено се надявам, че ви е останала поне малко чест, за да осъдите проявите на антибългаризъм заедно, разбира се, с тези на антисемитизъм“, каза още Георгиев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ