,,Ще те накълцам с мачете, ще изтрепам всички“: Убиецът Денис посегнал на момиче, било на косъм

денис мустафа ал газзи

На поредното заседание днес бяха разпитани още няколко свидетели по делото, по което обвиняем е Денис ал Газзи за убийството на Илиян Илиев от столичния кв. „Люлин“ заради заря на 9 януари 2022 г.

Сред свидетелите беше и момче от „Люлин“, срещу което Денис е отправял заплахи месеци преди инцидента с Илиян.

„Станах свидетел на скандал между Денис и момиче в „Люлин“. Това се случи 8-9 месеца преди убийството на Илиян. Беше през 2021 г. в квартала.

Видях подсъдимия да крещи на момиче. Видях как Денис ѝ посяга и я псува. Казах му: „Какво правиш, бе?“., разказа свидетелят.

„Денис се спря и сякаш се стресна. Казах на момичето да бяга и тя го направи. Бях доволен, че момичето се спаси.

Тогава Денис започна да ме заплашва, че е бил републикански шампион по бокс и че ще звънне на хора да ме накълцат. Извадих телефона и започнах да снимам заплахите, а той каза, че ще извади мачете и ще ме наръга“, каза още свидетелят.

Той обясни, че тогава Денис не извадил подобен инструмент. „Мисля, че тогава нямаше нищо в него, иначе сигурно щеше да извади“, каза още той.

До момента няколко свидетели по делото се изправиха пред съда, като последния път показания дадоха приятели на Денис и съседка от столичния кв. „Люлин“, която обясни, че във фаталната нощ е чула от Денис думите: „Каква е тази заря, кое време е, има малки деца. Ще ви заколя, ще ви изтрепам?“.

На предходно заседание родителите на Денис отказаха да свидетелстват. Законът им дава това право, тъй като са в близка родствена връзка по права линия на подсъдимия и те се възползваха от това.

Следващото заседание е насрочено за 5 септември, когато ще бъдат призовани вещи лица.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ