Подаваме ръка! Българското правителство изпраща пожарникари в помощ на Атина, 20 пожарни заминаха

payimage-328799

Българското правителство мобилизира значителни ресурси, за да подкрепи Гърция, която в момента се бори с опустошителните пожари, обхванали столицата и околните райони. Близо седмица насам Атина е в плен на огнената стихия, която не спира да предизвиква хаос и разрушения.

Солидарни със своите съседи, българските власти са решили да изпратят екип от пожарникари и над 20 пожарни коли, които да помогнат на гръцките служби в борбата срещу огнените пламъци.

До тази информация Meteo Balkans достигна благодарение на своите метео репортери, които споделиха, че са се разминали с конвой от поне 20 пожарни коли на магистрала „Струма“. Все още очакваме потвърждение на информацията от правителствената пресслужба.

България не е единствената страна, която подкрепя Гърция в тези трудни времена. Други европейски страни също са обявили, че ще изпратят помощ и подкрепа, включително и чрез Европейския механизъм за гражданска защита.

Тежката ситуация в Гърция насочва вниманието към борбата с климатичните промени и необходимостта от усилия на международно ниво за предотвратяване на подобни природни бедствия в бъдеще. Пожарите в Гърция са само един от многото инциденти в цяла Европа през това лято, които подчертават силата и разрушителното влияние на екстремните климатични условия.

България, заедно с останалите европейски нации, продължава да подкрепя Гърция в борбата срещу тези пожари. Солидарността и единството в региона са от жизненоважно значение в тези трудни времена. Призоваваме всички страни да продължат да подкрепят усилията за борба с този опустошителен пожар и да работят заедно за постигане на устойчиво бъдеще.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ