Асен Василев по спешност в НС. Депутатите го пристиснаха да каже истината за ,,Лукойл“

payimage-593508

Бюджетната комисия в НС изслушва на извънредно заседание министъра на финансите Асен Василев по решението на парламента по промяната на закона, касаещ „Лукойл“. Решението обяви председателят на комисията Йордан Цонев. Поканен бе и министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов, който обаче не е в София, обясни финансовият министър.

Асен Василев заяви, че става въпрос за решението, свързано с прекратяване на концесията на пристанище „Росенец“, което парламентът прие като промяна в Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна.

Министърът предложи да внесе доклад с действията на правителството в тази връзка, защото, по думите му, е важно „да се изпълни тази част на решението да няма прекъсване на дейностите на пристанището“. Василев съобщи, че премиерът и Министерството на транспорта вече са започнали работа по темата, а частта на финансовото ведомство е свързана с митническото обезпечаване, предаде БТА.

След изслушването комисията ще продължи работа с разглеждането на второ четене на законопроекта за държавния бюджет за 2023 г.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ