МВР министърът категоричен: Убили на пътя с алкохол или дрога да бъдат съдени при евентуален умисъл

калин стоянов

Шофьори, карали пияни или дрогирани и убили човек, да бъдат съдени при евентуален умисъл. За такава промяна се обяви преди Би Ти Ви вътрешният министър Калин Стоянов. Именно такъв бе случаят на Кристиан Николов, убил Милен Цветков. Преди дни той бе осъден на 9 години затвор за смъртта на журналиста, която според ВКС е настъпила при евентуален умисъл.

Конфискуването на кола при подобни случаи министърът определи като „задължително“. Той посочи, че е „За“ идеята колите да не минават годишен технически преглед, ако не са си платили глобите към Пътна полиция.

Промяната в манталитета на шофьорите трябва да започне от училище, каза още Стоянов. И посочи, че ще предложи да се въведе час за пътна безопасност.

Уверихме родителите на загинали в катастрофи деца, че ще има промяна на закона. Започнали сме такива в Наказателния кодекс, както и в пътния закон, каза още Стоянов. Той напомни, че борбата с катастрофите е приоритет както за него, така и за цялото правителство. Още преди месец се срещнал с родителите на загинали деца. Тогава им предложил да се срещнат след месец с представители на всички партии и на прокуратурата. Тя бе днес.

За 5 дни при акция срещу наркотрафика има над 250 задържани души. Открити са над 150 кг марихуана.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ