Не е за вярване! И бивш футболист на „Левски“ в разбитата група дилъри на дрога в Слънчев бряг

ea66eada3bcbe0bea3841e19da4ca7d1

Полицията в Бургас разби група за разпространение на наркотици в „Слънчев бряг”. В нея участват само чужденци – шестима нигерийци и двама души от Гана. Всички арестувани са със статут на законно пребиваващи у нас. Групата е наблюдавана от два месеца.

Седем са задържаните за 72 часа, осмият се издирва от полицията. Повечето са с криминално минало – за трафик на хора и разпространение на наркотици. Сред тях е бившият футболист на „Левски“, на „Локомотив“ (Мездра) и на „Калиакра Каварна“ Майкъл Тевия. През 2010 г. някогашният дефанзивен халф записа 3 шампионатни мача със синята фланелка.

„Най-характерното за тях е използването на тайници за съхранение на наркотици, по централната алея на „Слънчев бряг”. Тайниците се сменят всеки ден – заровени на плажа”, заяви старши комисар Калоян Калоянов, директор на ОДМВР-Бургас.

„Има строга йерархичност, конспиративност и много трудно може да се проникне в тяхната група“, разказва Мануел Манев, зам.-окръжен прокурор на Бургас

Действията им са били набюдавани близо два месеца. Групата разпространявала три вида наркотици на територията – марихуана, кокаин и екстази, пише Лупа.

Един от задържаните обикалял периметъра с велосипед, следял за цивилни и униформени полицаи, за да подсигури спокойната дейност на пласиращите наркотиците. Те подбирали клиентите си, като се целяли предимно в чужденци. „Цената се определяла и от състоянието на алкохолното опиянение на клиента“, допълни Калоян Калоянов.

Сделката се сключвала с един от разпространителите, а дрогата доставял друг от групата. Адвокатите на задържаните твърдят, че клиентите им са несправедливо задържани.

„Нямат нищо общо с тези обвинения. Не са участвали в никаква организирана група и в тях не са намерени никакви вещества“, каза адвокат Димитър Марковски.

От полицията обаче обясниха, че при обиските на квартирите им са открити наркотици и сума от 20 хил лева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ