Парламентът реши: Минимум 5 г. затвор за шофьор, причинил смърт след алкохол и наркотици

payimage-579211

В последният си работен ден преди ваканцията депутатите пак решиха да работят до посред нощ. Резултатът – Сметната палата вече има председател, а Здравната каса – управител.

Народните представители успяха да приемат окончателно и промените в Наказателния кодекс, които завишават санкциите за шофьори, хванати да карат след употреба на алкохол или дрога.

Малко преди 00:00 часа депутатите успяха да се справят с всички задачи, които си бяха поставили. Без дебат Димитър Главчев стана новия председател на Сметната палата. Той беше издигнат от ГЕРБ-СДС и се пребори срещу номинацията на „Възраждане“.

Минути след това здравната каса също си намери нов управител – Станимир Михайлов, който беше и единствен кандидат за поста.

Той заяви: „Ще работя за учеличение на контрола и за по-справедливо изразходване на средствата за здравно осигурените лица“.

По-рано депутатите приеха окончателно промените в Наказателния кодекс, с които увеличиха санкциите за пияни и дрогирани шофьори. Минимум 5 години затвор за шофьор, който причини смърт на пътя след употреба на наркотици или алкохол, няма свидетелство за управление, избяга от местопроизшествието или извърши произшествието на пешеходна пътека. Настана и хаос по време на обсъжданията, предава Bulgaria ON AIR.

„Сега за 8 часа искаме да въведем 300 поправки това е безумие. Гласувахме наименованието на закона, предлагам да спрем до тук“, каза Любен Дилов.“Предлагам извънредно заседание в понеделник. Един ден ще се забавите за морето“, коментира Корнелия Нинова.

Халил Летифов също се произнесе: „Близките на загиналите очакват ефективност от нас“.

С това работата е свършена, а почивката идваща. И така депутатите излязоха в лятна ваканция до началото на септември, когато ще се съберат отново в пленарната зала. И както се казва: „Наесен с песен“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ