Проф. Киров: Пред вас има потресаващо насилие над дете! За какво да чакате експертизи?

проф пламен киров

Как може един магистрат да си затвори очите? Съдийката, която пусна на свобода обвиняемия, уронва престижа на българския съд и трябва да бъде освободена. Външният вид, в който се появи председателят на Окръжния съд в Стара Загора също уронва престижа на съдебната власт. Това каза конституционалистът проф. Пламен Киров относно казуса с момичето с 400 шева за „Твоят ден“ по Нова нюз.

„Не може да загърбите очевидните факти и да се позовавате на тънкости. Когато пред вас има потресаваща картина на насилие над дете, за какво да чакате експертизи? Как може да се твърди, че е лека телесна повреда? Гнилите ябълки са в съда, имаме закони, но няма кой да ги прилага. НК е кръпка върху кръпка, трябва да се осъвремени“, коментира Киров.

Според информация, публикувана първо в някои американски медийни канали, Български хелзинкски комитет е изпратил сигнал до Прокуратурата, Омбудсмана и Висшия адвокатски съвет, подписан от 121 „интелектуалци“, с който иска от прокуратурата да разпусне „Възраждане“.

„Една партия може бъде да обявена за противоконституционна. Самата Конституция съдържа ограничения за формирането на партии, както и за дейността им. Омбудсманът и Висшия адвокатски съвет не могат да искат забрана на партия. Няма кой да сезира КС, защото и.д. главен прокурор няма такива права. „Възраждане“ е законна партия, СГС я е проверила. Не виждам опити да се излиза извън рамките на демократичния ред за получаване на властта“, няма опит за преврат, заяви той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ