Гавра с хиляди работещи! Ваня Григорова попиля Асен: Излъга България! Обещанията се спазват

ваня григорова

Икономистът на КТ „Подкрепа“ Ваня Григорова обвини министъра на финансите Асен Василев в лъжа.

През миналата година той обяви, че ще увеличи минималната заплата на 900 лева през септември, а сега я замрази на 780 лева. Хубаво е, когато даваш някакви обещания за изборите, да ги изпълняваш, каза Ваня Григорова пред Лора Инджова в „Твоят ден“ по Нова нюз.

Тя обясни и какво трябва да се случи, за да се кандидатира за кмет на София.

Истината е че, в момента се водят разговори за коалиция, а не за явяване на БСП отделно. Да, тези разговори се водят и с мен. Въпросът е кога ще се разберат партиите в тази коалиция, но не бих говорила от тяхно име. В крайна сметка нямам право на това, те първо трябва да се разберат и да постигнат някакво разбирателство помежду си и едва след това може да коментирам. След около две седмици ще има някакъв резултат от тези преговори. Оптимист съм, тъй като лявото е узряло да бъде единно и проработническо, а не прокапиталистическо, каза Григорова по Нова нюз.

Със сигурност ще настоявам в евентуална общинска листа да има представители на трудещите се хора в София, защото както каза президентът на „Подкрепа“ господин Манолов няма как това да се случи през свободен трансфер. В крайна сметка аз съм синдикалист, а трудещите хора на София, това означава работещите в столицата. Техни представители са синдикалните такива. И ключови сектори трябва да бъдат представени. Защото едно е да правим призиви и така кухи изявления за социална политика, насочена към работещите, а друго е да покажем, че именно тези хора искаме да чуем, добави Григорова.

Моят бекграунд, моята история е в синдиката и каузата ми е това, за което бих се борила, а именно хората, които работят, да се чувстват добре. Не само милионерите да се чувстват добре. Защото от 30 години София се управлява от десни партии, каза още Ваня Григорова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ