Лъсна грозната истина: Ето защо Сашо Кадиев напусна Би Ти Ви

сашо кадиев деси стоянова

Актьорът бил готов да остане щатен водещ на „Преди обед“, но ръководството на медията отказало да промени договора му.

Сашо Кадиев бе изпратен емоционално като водещ на Би Ти Ви в последното за сезона предаване на „Преди обед“, което бе изцяло посветено на него, пише Филтър. В края на миналата седмица пък актьорът даде интервю и за 120 минути“, където бе гост във финалната рубрика. В главната роля“. Кадиев обясни своето напускане на медията след 12 години вярна служба с желанието си да има повече време за театъра и киното

Но това ли е цялата истина?

Нека припомним, че и докато беше водещ на „Преди обед“, Сашо не спираше да обикаля страната. Той бе централно действащо лице в постановките „Горката франция“ и „Игра за двама“. Снима се и във всички филми на режисьора Ники Илиев. Да не говорим за инфлуенсърските реклами, които прави както сам, така и с майка си за Инстаграм. Очевидно е, че допълнителни ангажименти никога не са му липсвали. Но… има нещо, което се премълчава. Тук в пълна степен важи мисълта: „Каквото и да ти говорят, знай, че става въпрос за пари!“. Да, напускането на щатното място на Сашо Кадиев е свързано именно с финанси. И това е признал самият актьор пред свои близки приятели.

Какво всъщност е наклонило везните водещият да се раздели с Би Ти Ви?

Оказва се, че това са едни 30 процента, които медията е взимала от всеки хонорар на Кадиев, получен от участие в постановки, филми и реклами. Тъй като е бил щатен служител, телевизията работодател му се води и продуцент. Системата е същата, както и в музикалните компании. Всеки изпълнител плаща процент за участията си на фирмата, пише Hotarena.net.

Ако приемем, че Сашо получава 500 лева хонорар от постановка, то той е давал по 150 лева на Би Ти Ви и за него са оставали едва 350 лева. Актьорът не е бил съгласен с това положение и няколко пъти е поставял този въпрос пред шефовете на Би Ти Ви. Той дори е имал желание да остане водещ на „Преди обед“, ако му бъде променен договорът. Ръководството на медията обаче отказало. Така се стигнало и до раздялата. Истината е, че Кадиев не си е затворил окончателно вратата в Би Ти Ви.

Той най-вероятно от септември ще продължи да се изявява в ефира, но не като щатен служител, а на хонорар. Има идея Сашо да прави своя рубрика в „Преди обед“ и да продължи да води „България търси талант“. Това е напълно реалистично, а и Би Ти Ви вече няма да му взима 30 процента от хонорарите.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ