Д-р Ненков подкара нахилената съдийка: Изложи обществото на опасност! Дебора е била на ръба

мирослав ненков

Съдийката от Стара Загора Татяна Гьонева, която пуснала на свобода насилника, обезобразил красивата Дебора, е изложила обществото ни на опасност. Това каза в „Денят започва“ по БНТ лекарят анестезиолог и бивш министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков.

Чисто човешки не мога да разбера решението ѝ, защото тя вижда пред себе си експертиза, в която пише, че няма заплаха за живота на пострадалата, но става въпрос за множеството умишлено направени наранявания от човек с криминално минало и това е нещо, което е потенциално опасно за обществото, добави той.

„Знаете ли колко време отнема да се направят 20 разреза? Това не е просто емоционален изблик, а систематично, бавно, хладнокръвно и безмерно жестоко увреждане на човешкото тяло. Този човек няма място дори в нашето болно общество“, подчерта д-р Ненков.

Той обясни, че задачата на съдебния лекар е да опише по разбираем начин степента на уврежданията на пациента и дали е имало заплаха за живота му.

„Съдът не разбира от телесни увреждания, заради което си назначава специалисти, но всеки един лекар може да направи оценка на здравето, не е нужно да е съдебен лекар. Не чувам нещо много важно – толкова много разрези в меки тъкани, водят до кръвозагуба, степента на тази кръвозагуба се определя от изследваното ниво на хемоглобина и броя на еритроцитите при постъпването в болница, което не се споменава никъде“, заяви бившият министър.

„Един драстично спаднал хемоглобин на пострадал човек с множество мекотъканни травми е потенциална сериозна заплаха за живота му, което би определило може би съдебното решение“, каза още той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ