Българската музика загуби легенда: Отиде си певица, обичана от поколения (СНИМКА)

Свещ

Почина известната оперна и оперетна певица Катерина Тупарова. Тъжната вест съобщиха нейни колеги от Музикалния театър. Тя си отиде след тежко боледуване.

Катерина Тупарова е артист-солист и е сред най-изявените певчески гласове в България. Тя е родена в Ракитово и още от ранна детска възраст мечтае да се занимава с опера.

В началното училище, нейният учител Никола Янев успява да развие таланта ѝ и тя поема по пътя на музиката. Започва да учи в Музикалното училище в Пловдив при Иванка Михайлова и след като го завършва, започва работа в оперетата в Пазарджик.

На следващата година я приемат в Музикалната академия в София, в класа по пеене на проф. Елена Киселова и в класа по актьорско майсторство на проф. Павел Герджиков. Дебютът на Катерина Тупарова е във Варненската опера, където се превъплащава в ролята на Доня Фиорила от „Турчинът в Италия“. Още като студентка в трети курс, тя се качва на сцената на Националния музикален театър.

Изиграла е множество централни субретни роли, сред които Щаси от „Царицата на чардаша“, Полина от „Великата неизвестна“, както и ролята на главна героиния в спектаклите на Жул Стайн „Шугар“, Инес в „Островът на мечтите“ и др.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ