Проф. Иванов: За съдиите 21 разреза и 400 шева са като ,,ощипване“. Уволнение за всички

проф иванов

Причина за цялата национална катастрофа е съдебната система. Ако тя си беше на мястото, щеше да има страх от наказание при провинение. Промените, които в момента на пожар предлагат политиците, са смешни. Така започна коментара си за събитията около трагедията с обезобразената Дебора социалният психолог проф. д-р Петър Иванов. Той е един от основателите и пръв ръководител на катедра “Психология” във ВТУ “Св. Кирил и Методий” и във Варненския свободен университет.

Ученият предлага и решение на проблема: „Кардинална мярка – цялата ни съдебна система трябва да се обнови, всички съдии, прокурори и следователи да бъдат уволнени и на тяхно място с конкурси да се назначат нови специалисти“, заяви проф. Иванов пред „Марица“.

„Не се тревожете откъде ще се намерят нови магистрати – цели 18 факултета у нас бълват прависти. Има много кадърни млади хора юристи с отлични дипломи. Те ще се справят много по-професионално от съдийката, която пусна насилника на свобода.

През 2004 г. в Грузия например уволниха за ден 75 000 служители във вътрешното министерство. Назначиха нови служители и вече в министерството няма корупция. Но у нас няма куражлии политици, на които да им стиска да режат гнилото от дъно.“

Професорът се съмнява, че за скандалната съдийка Гьонева, пуснала насилника Георги на свобода, ще има каквито и да е последствия: „Въпреки че се вдигна пара в обществото, не вярвам, че ще бъде подобаващо наказан за зверството. Целият съюз на съдиите се обяви в защита на съдийката, която го пусна. Т.е. съдиите казват, че когато те нарежат 21 пъти, сложат ти 400 шева, това е лека телесна повреда, като любовно ощипване.“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ