Динко изненада Районния съд: Ще предложа работа и подслон на просяка. Не е редно да лъже

payimage-596193

Ямболският бизнесмен Динко Вълев разкри днес пред Районния съд в Несебър каква е заплатата му. Ако се вярва на думите му, той получавал официално с платени данъци по 45 хиляди лева на месец. Голяма заплата прибирала и майката на двете му деца, с която живеят на семейни начала и управляват двете му фирми за търговия с цветни метали и пътна помощ. Динко действително има солиден бизнес, инвестирал е милиони в техника, на която цяла Южна България разчита при тежки катастрофи. Той винаги е парадирал с богатството си, но до този момент не бе публично известно състоянието му.

Причината Динко да говори за доходите си бе мярката за неотклонение в Районния съд на Несебър, където ямболският бизнесмен влезе окован с белезници заради обвинението, че е извършил хулигански действия и принуда над мним просяк в Равда.

По двете обвинения го грозят до 6 години затвор. Прокуратурата настоя Динко да остане в ареста, за да не пречи на разследването. Според държавното обвинение, той можел да окаже въздействие на пострадалия – просяк с фамилия Ценов. Тепърва предстояло да се правят разпит и очна ставка между двамата, изтъкнаха от държавното обвинение. Динко настоя да излезе навън, защото по думите му, ако е в ареста, бизнесът му ще се разпадне. В момента той имал складирани около 500 тона алуминий за 1,5 млн. лв. в склада си край Ямбол, страхува се, че могат да бъдат откраднати, ако той не е навън. Динко изтъкна, че е готов да се извини лично на просяка и призна, че си изпуснал нервите, тъй като имал засилено чувство за справедливост и не смятал, че е редно този човек да лъже, че е инвалид и да проси от стари хора. Нещо повече, Динко каза, че е готов да му осигури подслон и работа – в неговата фирма като пазач, предава Флагман.

В края на обясненията си пред Районния съд в Несебър Динко разказа, че снощи, докато спял на нара в ареста, го налазила хлебарка по гърдите. Той се изплашил, подскочил и паднал от леглото на втория етаж, при което получил наранявания. Динко има съмнения, че е счупил или натъртил част от старите си травми, които получи преди 10 месеца. Днес в Спешна помощ настояли да го закарат в болницата за допълнителен преглед, но той отказал, тъй като бил мъж на честта и не искал да излезе, че се страхува от правосъдието.

Адвокатът му Виктор Паскалев остана изненадан от квалификацията на обвинението. Той визираше по-тежкото такова – по чл. 143, ал. 1 от Наказателния кодекс – за принуда. В случая принудата е вдигането на просяка „без крака“ на крака и това, че в клипа го накара да се извини на случайни клиенти и охраната на хипермаркета. „За този подход всяка детска учителка може да бъде подведена под наказателна отговорност“, изтъкна несебърският адвокат Виктор Паскалев.

Съдът ще определи каква мярка ще наложи на Динко Вълев в 18 часа.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ