Meteo Balkans бият аларма за голяма опасност: До часове ще стане страшно в Западна България

прогноза

До часове ни очаква ново разваляне на времето. След обяд и през нощта срещу вторник очакваме през страната ни да премине поредното атмосферно смущение.

Ще се разразят гръмотевични бури, като по-значителни ще са явленията отначало над Северозападна и Западна България, а през нощта срещу вторник – над централните и източни райони, съобщава Meteo Balkans.

Максималните температури ще са в широк контраст и ще са между 25-30°С в Северозападна България, доста по-топло до 32°С очакваме в Югоизточна България.

Поради очакваните силни гръмотевични бури е издадено и предупреждение за гръмотевични бури и значителни валежи!

Оранжев код:

Издаваме този код за проливни валежи или “обложни” валежи. Валежите на изолирани места над посочените райони ще са значителни по количества. Отново ще има условия за наводнения.

Очакваните валежи могат да достигнат до 25-40 л./кв. м.

Над тези райони ще са придружени и от засилена гръмотевична дейност, силен вятър и дребна градушка (известни и като шквалови явления).

За опасност от наводнения предупреждава и НИМХ:

В резултат на интензивни валежи има опасност от възникване на поройни наводнения във вечерните часове на 07.08 и през нощта срещу 08.08.2023 г. във водосборите на река Огоста (р. Ботуня, р. Шугавица, р. Бързия, р. Златица, р. Дългоделска, р. Берковска, р. Врещица) и река Искър (р. Златна Панега, р. Малък Искър).



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ