След скандала: Вежди Рашидов подаде две оставки след настояване на ГЕРБ

вежди рашидов

„Подавам оставка като председател на Комисията по култура и медии в Народното събрание и като член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ“. Това заяви депутатът Вежди Рашидов. „Още веднъж поднасям своите извинения за изказването ми днес“, допълни Рашидов.

Пред NOVA той посочи, че: „Това е казано в един друг контекст и ако някой се е припознал, моля за извинение“.

По-рано то ПГ на ГЕРБ-СДС поискаха той да напусне тези два поста, след като негов коментар, направен в почивката на извънредното заседание на парламента в понеделник, предизвика скандал и вълна от възмущение.

„Има и сега закони. К‘во чешеме езици? Всички к**ви се събудиха да се сетят, че са били преди 15 години изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направиха на маймуна“, се чува да казва Рашидов. Той говори на зам.-председателите на НС Никола Минчев и Росица Кирова в почивката, когато се предполага, че микрофоните са изключени. Оказва се обаче, че тези на председателската катедра работят.

„Думите, изречени от Вежди Рашидов са неуместни и недопустими, особено в настоящия дебат и момент. ПГ на ГЕРБ- СДС категорично се разграничава от изказа и настоява Вежди Рашидов да се извини публично“, коментира по-рано председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ