Манолова призова знаков министър да си подаде оставката: КЕВР и КЗП да се намесят!

мая манолова

Симпатизанти на Левицата се събраха на протест пред министерството на енергетиката и призоваха министър Румен Радев да подаде оставка. На протеста присъства и едно от ярките лица във формацията – Мая Манолова. Това съобщиха от пресцентъра на Левицата.

Недоволството на демонстрантите бе породено от готвеното изваждане на битовите потребители на свободния пазар на електроенергия. Според Манолова битовите потребители ще излязат на енергийната борса и ще купуват ток, както го купуват фирмите.

По думите й този план на правителството ще се реализира на две стъпки. Първата е от 1 януари 2024г, в разгара на зимата, когато НЕК ще престане да бъде обществен доставчик и ЕРП-тата, крайните снабдители ще продават ток на потребителите от енергийната борса.

Тя подчерта, че токът, който плащаме по 115лв/МВтч ще се увеличи със 100лв. Става дума за 3,5-4 млн битови потребители, които потребяват 12,5 млн МВтч, което при увеличение на тока с 100лв означава 1,250 млрд. лв, които ще излязат от джобовете на българските граждани, поясни Манолова.

От ЛЕВИЦАТА! поставиха въпроса чий е лобисткият интерес, който защитава министърът на енергетиката. Мая Манолова бе категорична, че ЕС не ни задължава да извадим потребителите на свободния енергиен пазар. Тя отправи апел към КЗП и КЕВР да се намесят и да дадат отрицателно становище срещу този законопроект.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ