Георги, нарязал и остригал Дебора, изнагля брутално! Ето какво иска днес от съда

payimage-596372

Днес Окръжният съд в Стара Загора ще разгледа жалбата на Георги Георгиев, обвинен, че е нарязал 21 пъти с макетно ножче 18-годишната Дебора Михайлова, счупил носа й и обръснал косата на момичето. От миналата седмица той е задържан под стража, а сега иска да излезе от ареста.

Георгиев бе задържан, след като се разчу за случая и имаше масови протести заради неговото освобождаване. Тогава състав на Окръжния съд в Стара Загора прецени, че телесните повреди по Дебора са леки, а не средни.

Георгиев бе задържан отново, след като се оказа, че в интернет приложение е заплашвал с убийство ученичката. Той има общо 6 такива обвинения. Районният съд го задържа под стража, а адвокатът на мъжа се закани да обжалва.

Тогава бе назначена и комплексна съдебномедицинска експертиза. Целият екип от съдебни лекари, които трябваше я изготвят, обаче си направили самоотвод.

Петимата експерти са депозирали, че не желаят да изготвят становище веднага след като са били повикани., предава 24 часа. Неофициално се говори, че причината е изразяване на солидарност с медика, направил първото заключение. Това е д-р Теодор Стаматов от Университетската болница в Стара Загора. Той бе временно отстранен. Покрай случая стана ясно, че няма медицински стандарт, който да гарантира единен подход и качествена експертиза на пациентите им. Затова от здравното министерство поеха ангажимент в рамките на 14 дни такъв да бъде утвърден.

Петорната комплексна съдебномедицинска експертиза е възложена на вещи лица от друг съдебен район. В нея са включени съдебни медици, неврохирург, както и лекари по лицево-челюстна хирургия и хирург. По данни на “24 часа” това ще са лекари от УМБАЛ Пловдив.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ