ИЗНЕНАДА! Ето кой сменя подалия оставка Вежди Рашидов в парламента

йордан кръстанов

Йордан Кръстанов, представен като икономист и фермер на сайта на СДС – Пловдив, може да заеме мястото на Вежди Рашидов в Народното събрание, след като той обяви отказа си от депутатското място и оттеглянето от политиката, предава Епицентър.

За да напусне Вежди Рашидов Народното събрание, оставката му трябва да бъде гласувана от депутатите през следващата парламентарна сесия от началото на септември. Тогава е краят на лятната ваканция на народните представители.

Вежди Рашидов е избран за депутат от Пловдив-област, като беше начело на листата на ГЕРБ – СДС в този многомандатен избирателен район. От същия МИР депутати са Иван Червенков и Младен Шишков. Шишков измести Йордан Кръстанов с преференциален вот, но отказът на Рашидов от парламента дава шанс на третия в листата Кръстанов. Ако той се откаже от мястото си, следваща в списъка на ГЕРБ – СДС в Пловдив-област е зам.-кметът в община Карлово Данка Зидарова-Люртова.

Йордан Кръстанов досега не е бил депутат. Представен е като председател на Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция и „собственик на неголяма стъклена оранжерия“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ