ИЗВЪНРЕДНО! Премиерът акад. Денков събра спешно Съветът по сигурност заради войната в Украйна

payimage-596352

Внесеният в Народното събрание проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна обсъди на свое заседание днес Съветът по сигурността към Министерския съвет, съобщиха от пресслужбата на правителството. Заседанието е председателствано от премиера акад. Николай Денков.

Съветът взе решение да бъдат изготвени доклади за възможните отражения върху националната сигурност, които биха могли да произтекат от приемането на внесения законопроект.

Членовете на Съвета по сигурността обсъдиха също обявения от Руската федерация предупредителен район в изключителната икономическа зона на България в Черно море.

Съветът прие вътрешни правила за организирането и провеждането на заседанията на Съвета по сигурността, чиято цел е осигуряване на оптимална и систематизирана работа и организация на заседанията на Съвета, съгласно Закона за управление и функциониране на системата за защита на националната сигурност.

В свое интервю от 7 август премиерът Николай Денков обяви, че тече подготовка на правилата за работата на съвета, от които органът да се ръководи в своята дейност.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ