Невиждана жестокост над безпомощен инвалид потресе България: ,,Дай ги, ще те наръгам!“

полиция лента

Районен съд- Дупница взе мярка за неотклонение,, Задържане под стража“, по отношение на К. Иванов., привлечен като обвиняем за грабеж, извършен с 3 деяния, за времето от 23, 50 ч. на 06. 08. 2023 г. до 12 ч. на 07. 08. 2023 г., в гр. Бобов дол. Съдът уважи искането на РП-Кюстендил, т. о. Дупница за вземане на най- тежката мярка за неотклонение.

Прокуратурата посочва в искането си, че обвиняемият е отнел първоначално / около 23, 50 ч. на 6-ти август / чужди движими вещи на стойност 40 лв., от владението на собственика, с намерение противозаконно да ги присвои, като го е заплашил с джобно ножче и думите „Дай ми парите, иначе ще те наръгам“. Около 01, 00 ч. на 7- ми август е отнел 40 лв, отново заплашвайки собственика. При една и съща обстановка и еднородност на вината е отнел още 50 лв., в 12 ч. на 7-ми август.

Видно от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил деянието, за което му е било повдигнато обвинение. Признал се е за виновен. Осъждан е като непълнолетен за извършени деяния по чл. 198, а именно грабеж, както и за кражба в квалифицирания състав на деянието. От събраните по делото доказателства е видно, че съществува и реалната опасност обвиняемият да се укрие или извърши друго престъпление, предава Struma.com.

Видно от разпита на пострадалия, който е човек с увреждания, в безпомощно състояние, при извършване на деянието същият е бил заплашван с нож. При разпита си, той е заявил, че постоянно е тормозен от обвиняемия с искането да му бъдат давани пари, се посочва в мотивите на съдия Мая Гиздова за вземане на най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Определението на РС – Дупница може да се обжалва и протестира с частна жалба и протест, в 3-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ