Министър Стоянов е бесен! Отговори на Демерджиев: Аз кадрувам в МВР сега! Това не е чистка

калин стоянов

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е в Пловдив. Той представи новия директор на полицията в града.

Това е Георги Чергов, който е кадър на ГДБОП. До оставката на досегашния директор Васил Костадинов се стигна след серията протести на жителите от Цалапица срещу забавеното разследване на убийството на 24-годишния Димитър Малинов. Междувременно беше отстранен от поста и началника на Районното полицейско управление в Стамболийски Ангел Керпиев, предава novini.bg.

Министър Стоянов заяви, че познава отлично качествата, възможности и опита на Георги Чергов и най-вече резултатите, които е постигнал. Първата задача е във връзка с тежкото престъпление в Цалапица. За него е изключително важно да бъде задържан извършителят на убийството.

Министърът съобщи, че се работи в много тежки отношения с партньорските служби заради престъплението в Цалапица.

Калин Стоянов заяви категорично още, че в МВР не се извършва чистка, както и че няма никаква подоготовка за местните избори.

По време на брифинга Стоянов отговори лично на бившия вътрешен министър Иван Демерджиев, че той кадрува в МВР сега.

Относно какво ще се случи с автомобилите на пияни и дрогирани шофьори, Стоянов съобщи, че има къде да бъдат съхранявани тези автомобили. „В момента се работи по темата с ПРБ“, заяви той и поясни, че има ефект от тази мярка.

На въпрос защо новият шеф на ОД на МВР Пловдив не е местен, министърът отговори, че е по-добре може би наистина да дойде човек отвън.

Георги Чергов помоли медиите днес да се запознае с обстновката първо и разкри само една част от амбициите си.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ