,,Разкривам защо си направиха отвод съдебните лекари по случая Дебора“, обяви шефът на Александровска

дебора

Съдебните лекари, които отказаха да направят повторна експертиза на 18-годишната Дебора, най-вероятно са си дали отвод от страх.

Това заяви директорът на Съдебна медицина в Александровка болница доц. д-р Александър Александров по Нова тв.

„Нямам никакви данни, както и моите колеги, за мотивите на отвода на колегите, които са били назначени да извършат допълнителната съдебномедицинска експертиза по случая с Дебора от Стара Загора. Но знаете много добре какво излезе в медиите по отношение на какво се е случило на колегата, който е извършил първоначалната експертиза. Той беше временно отстранен. И може би от страх да не им се случи и на тях същото, колегите са си направили самоотвод“, посочи директорът на Съдебна медицина в Александровка болница, коментирайки самоотвода на експертите, които трябваше да извършат повторна експертиза по случая с обезобразеното 18-годишно момиче.

„Лично мое мнение – аз не знам как може да бъде временно отстранен един лекар. Съгласно Кодекса на труда и по-скоро член 199, работодателят може да отстрани временно даден служител, само ако той е в състояние, което не му позволява да се извършва служебните си задължения или ако употребява алкохол, наркотици и други упойващи вещества по време на работа. В случая не може да кажем, че колегата е бил повлиян или е в състояние, при което не може да си извършва основните задължения. Така че остава да е бил или уволнен по взаимно съгласие или съответно уволнен дисциплинарно“, добави доц. д-р Александър Александров.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ