Побеснял ревнивец: Димитър Желязков накълца съпругата си с нож. Иска на свобода, били се сдобрили

димитър желязков

Задържаният за домашно насилие и закана за убийство харманлиец Димитър Желязков остава под стража. Това реши днес Окръжният съд в Хасково, който потвърди изцяло определението на районните магистрати от Града на Белоногата.

Желязков искаше да излезе от килията срещу подписка или парична гаранция, защото от 2 месеца е с най-тежката мярка за неотклонение.

45-годишният харманлиец работил в Нидерландия и през април т.г. се е прибрал в България. Скарали се с жена си, която, според него, му изневерявала. На 7 май в 14 часа той се почерпил и нахлул в жилището й докато тя спяла. „При скандала й нанесъл порезни рани с нож по лицето, лявото слепоочие и врата, като не е имало опасност за живота й“, обясниха от прокуратурата, предава Марица.

След този инцидент бил задържан за 24 часа. На 22 юни отново се е заканил на жена си с убийство. Според Димитър, двамата вече се сдобрили. Той работил и ги издържал с детето им. Разкайва се за случилото се.

От прокуратурата твърдят, че жената изпитвала силен страх след нападението и не излизала никъде сама. Желязков имал лоши характеристични данни и е осъждан многократно, предимно за кражби.

В крайна сметка хасковските магистрати потвърдиха определението на колегите си от Харманли, като споделиха мотивите за обоснованото предположение, че той е извършител на деянието и реалната опасност от укриване и извършване на престъпление при по- лека мярка.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест. Ако бъде признат за виновен, го заплашва до 3 г. затвор по обвинението за причиняване на лека телесна повреда при условията на домашно насилие и до 6 г. за заканата за убийство.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ