Бременната Лена се развихри: Демерджиев, приемете вече, че не сме министър! Неприятно, но факт

лена бориславова

Бившият служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и Лена Бориславова от ПП влязоха в задочен сблъсък в социалните мрежи.

Бориславова реагира остро на поредния коментар на ексминистъра по повод убийството на Алексей Петров.

Във фейсбук профила си бившият вътрешен министър коментира, че „убийството на Алексей Петров ще бъде използвано от правителството като повод за чистка в службите, докато основната отговорна за противодействието на този тип престъпност дирекция – ГДБОП, на практика овладява МВР”.

Медийната активност на Демерджиев явно е ядосала Бориславова и тя отвърна.

„Г-н Демерджиев, време е да приемете факта, че вече не сте служебен министър на вътрешните работи, както и че на президента му се наложи да се върне към стандартните му правомощия. България е парламентарна република. Личи, че ви е неприятно, но легитимно избрано редовно правителство има право да води кадрова политика, особено след като в последните 2 години всички кадри в системата бяха сменени еднолично от президента, който в момента не носи отговорност за техните резултати. Ако искаме да държим МВР и правителството отговорни за тяхната работа, няма как да им вържем ръцете и да ги задължим да работят с кадри, подбрани и верни на друг”, написа Бориславова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ