Радев: С кого да свикам КСНС? С тия от записите и техните ортаци от тъмните политически сенки

payimage-591008

Много остро е тежко нападна президентът Радев упавляващото мнозинство. От връх Шипка държавният глава изтъкна, че „кабинетът използва всеки свой собствен провал като възможност за заграбване на още власт“.

Радев заяви, че няма да свика КНСН, защото е в ущърб за националната сигурност да заседава с „хората от записите и техните тъмни политически сенки“

„Явно Конституцията пречи на управляващите в тяхното желание за повече власт и е очевидно за всички, че те страдат от властова булимия“, атакува изпълнителната и парламентарна власт Румен Радев, предава Епицентър.

Българите очакват отговори каква е ролята на Алексей Петров в стъкмяването на коалицията, какви постове са му обещавани, заяви след тържествата на Шипка президентът Румен Радев. Той коментира за пръв път убийството на бизнесмена.

„Потвърждава се максимата, че държавата е слаба, когато мафията е силна. С поведението си властта тласка обществото към хаос и насилие. Публикуват се черни списъци на граждани и журналисти, потискат се медиите, призовава се към цензура, овладяват се МВР и службите за опорочаване на изборите и за тяхното използване за користни политически и икономически цели, посяга се на Конституцията“, бяха точните думи на Радев под историческия връх.

„Лумпенизира се политическия дебат с агитки и заплахи. Мисля, че българите очакват отговори каква е ролята на Алексей Петров в стъкмяването на коалицията, какви постове са му обещавали, от кого и при какви условия“, продължи той.

Президентът заяви, че България има нужда от обединяване срещу похищението на демокрацията и европейското бъдеще на страната.

Запитан ще свика ли Консултативния съвет по национална сигурност, президентът отговори риторично – ,,С кого? В КСНС заседават премиерът, силовите министри и лидерите на парламентарнопредставените политически сили.“

„С хората от записите и с техните ортаци от тъмните политически сенки ли да го свикам? Не мисля, че това е от полза за националната сигурност.“

„Явно кабинетът използва всеки свой собствен провал като възможност за заграбване на още власт. Според мен това е настъпление срещу демократичния баланс, заложен в Конституцията и закона. Явно Конституцията пречи на управляващите в тяхното желание за повече власт и е очевидно за всички, че те страдат от властова булимия“, коментира пред журналистите Румен Радев.

След това Радев отново се върна на темата за националния празник.

„Искам да заявя, че 3-ти март е каузата, която обединява милиони българи. Всички сънародници със съвест, памет и решимост да живеят в свободна, европейска и суверенна България. Всички, които милеят за страната, всички хора с достойнство и демократично мислене ще кажем „не“ на разграждането на държавните и духовни устои на България. Вярвам, че няма да допуснем съсипването на държавата, в която живеем и вярвам, че всички ние няма да позволим на безотговорни политици да се упражняват върху честта и достойнството на хората“, каза президентът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ