Заведенията тръгват на „война“: Случващото се е скандално и недопустимо! Ще атакуваме

Златни пясъци, Море

Туристическият бранш ще търси правата си срещу организаторите на грозната атака с чистота на водата по българските плажове. Това се посочва в съвместно съобщение на две браншови организации – Алиансът на туристическата индустрия в България (АТИБ) и Конфедерация на българския туристически бизнес (КБТБ).

Според двете обединения в туризма, които се определят за най-големите в страната, те ще предприемат всички необходими и разрешени от закона действия „срещу грозната атака, организирана с манипулативни твърдения, относно качествата на водата по българското Черноморие“.

„Ще атакуваме всяко недоказано, клеветническо твърдение и мероприятие, търсещо евтина популярност и реклама, уронващо престижа и доброто име на българският туристически продукт! Заявяваме, че се доверяваме изключително на българските здравни власти и институции, които констатират и контролират здравните и санитарно хигиенните норми!“, се посочва в текста.

От двете организации изразяват недоумение, защо прокуратурата не се е самосезирала по случая. В същото време юристи вече работят и подготвят съответните искове, с които да бъде потърсена отговорност на тези, които стоят зад „преднамерената атака“, предава Bulgaria On Air.

„Странните данни, изнесени от Асоциация активни потребители, вече бяха отречени от официалните български власти, което говори единствено за целенасочен удар, целящ всяване на паника и отлив на туристи. Фрапиращо в случая е и, че министерството на туризма и лично министър Зарица Динкова не взеха никакво отношение. Това е поредно доказателство, че в момента българският туризъм няма министър, а на поста е човек, който съдейства с всички сили на тези, които искат да го съсипят“, се посочва в позицията, която определя случилото се като „грозно, скандално и недопустимо“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ