Симеон Сакскобургготски е на успокоителни заради Калина! Моли се дъщеря му да отърве затвора

payimage-530514

Трети ден Симеон Сакскобургготски запазва пълно мълчание по въпроса за дъщеря си княгиня Калина, която катастрофира пияна в събота в Боровец и вече има повдигнато обвинение за шофиране в нетрезво състояние.

Царската щерка бе тествана за употреба на алкохол, при което дрегерът е отчел 1,5 промила. Калина отказала да даде кръвна проба за наличие на алкохол в кръвта. С протокол за доброволно предаване колата, която е карала, бе предадена на органите на реда.

86-годишният бивш монарх е на успокоителни, от събота изобщо не можел да спи от притеснение, че неприятната случка съсипва репутацията на царската фамилия, на която Симеон II особено държи, твърди Lupa.bg. Самият той винаги е избягвал да се замесва в каквито и да било лични, политически или бизнес скандали и държи това да не правят и децата и внуците му. Калина обаче наруши това неписано правило на семейството и за грубото нарушение я грози затвор от 1 до 3 години затвор или глоба до 1500 лева.

Симеон и съпругата му доня Маргарита горещо се молели 51-годишната им дъщеря Калина да не влезе в затвора за резил на фамилията и да се отърве само с административна глоба. Досега княгинята, която е испанска и българска гражданка, не е имала други подобни нарушения, а и не е била осъждана.

Царското семейство вече е осигурило за екстравагантната царска особа най-добрите адвокати, които да следят хода на предварителното следствие, както и съдебното дело, когато се стигне до такова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ