ДНК експертиза заплита случая ,,Дебора“. Открит е отпечатък на непознато лице в кръвта по земята

дебора георги

Разкриха интересни подробности за Георги Георгиев, който е обвинен в насилие над Дебора Михайлова.

Районната прокуратура в Стара Загора обедини двете досъдебни производства срещу Георги Георгиев, обвинен за особено жестоко посегателства с нанасяне на множество рани на 18 годишната Дебора Михайлова, ученичка във Ветеринарния техникум в града.

Това се случва след анализ на събраните нови доказателства от разпити на свидетели и заключенията от направените нови експертизи – комплексната петорна съдебномедицинска, техническата и ДНК експертизата. Предстои прокуратурата да образува новото съдебно производство и да връчи обвиненията на Георгиев в присъствието на адвокатите по делото и на прокурори от Районната прокуратура.

Източници на „За истината“, отлично информирани по случая, но пожелали анонимност съобщават, че при направената ДНК експертиза по дрехите на Георгиев не е открит биологичен материал от Дебора Михайлова, в това число и кръв. Оказало се е също, че и намереният на мястото на престъплението отпечатък от обувка в кръвта по земята не е на Георги Георгиев.

Според съдебни лекари във всяко разследване ДНК експертизите имат особено значение и тежест. Но не винаги по всяко петно от кръв може да се направи такава експертиза. Причината е, че трябва да бъдат намерени клетки с ядро, каквито са например левкоцитите, но не само.

„За истината“ се свърза с последния наблюдаващ прокурор по досъдебните производства срещу Георгиев, за да потвърди информацията за липсата на биологични следи по дрехите на Георги Георгиев, както и несъответствието на отпечатъка от обувка в апартамента на Дебора Михайлова. Прокурорът от Районна прокуратура-Стара Загора Десислава Калайджиева не дочака края на въпроса и отговори кратко: “Не сме казвали такова нещо“. Районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова, както обикновено не реагира на телефонното позвънявания.

Ако заключенията на ДНК експертизата подкрепяха повдигнатите обвинения срещу бившия приятел на Дебора Михайлова, прокуратурата без съмнение нямаше да пропусне да ги посочи в прессъобщение и да ги коментира пред медиите, коментираха юристи.

При високия обществен интерес към този случай очакването е Районната прокуратура в Стара Загора да огласи резултатите от ДНК експертизата възможно най-скоро. Важно е да стане ясно също на кой етап от разследването са се появили свидетелите, които са заявили, че Дебора Михайлова е изпаднала в безсъзнание, след като пострадалата твърди и в двата си първоначални разпита, че във вечерта на престъплението е била сама в апартамента, който обитавала с небиологичния си баща.

Медията твърди, че вчера адвокатите на обвиняемия са поискали от главния прокурор Борислав Сарафов да разпореди разследването срещу Георги Георгиев да бъде преместено в друг съдебен район, за да бъде избегнат, доколкото е възможно, натиска върху магистратите и разследващите полицаи, които работят по случая.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ