Треньорът на Нургюл: Лицето й е изпито от напрежение! Ако гледах партиите, щях да съм приключил

нургюл салимова

Имаше разочарование, няма как това е световен финал. Усещаше се огромната умора, която беше натрупана. Това разказа Живко Жеков Би Ти Ви, треньорът на Нургюл Салимова, която остана втора в битката за Световната купа по шахмат за жени в Баку.

„Нищо не си казахме веднага след финала, но снощи късно си поговорихме доста. Аз съм играл на много по-ниско ниво от нея и остлабнах 3 кг за 7 дни. Лицето й е изпито. Тежък спорт е това“, разказа треньорът.

Според него Нургюл не е ставала много по-силна шахматистка от 2021 г насам, но е имала нужда да порасне като жена, като самочувствие и психика.

„Аз не гледам партиите на живо, защото ако бях гледал, отдавна щях да съм приключил“, каза още Живков. По думите му, ако е играела в спокойна обстановка, щеше да е спечелила.

„С благодарност, с прегръдка и бащинска обич ще я посрещна“, каза треньорът. Той ще продължи да я напътства по скайп, както досега, но според него ролята му е като консултант за вземане на решения.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ