Експерти свалиха от облаците Румен Радев: Много се е объркал! Като му свърши мандата, народът ще го…

румен радев 2

Президентът прави нещо, което сме го виждали да прави и при кабинета Борисов 3 – трупа политически капитал, превръщайки се в основен опозиционен център. „Възраждане“ не може да бъде алтернатива на управлението, нито БСП, затова Радев вижда шанс да е опозиция. Има два варианта – да остане президент до 2027 г. и след това да създаде политически проект или да се оттегли и да реализира народно движение по-рано. Това каза за „Твоят ден“ политологът Димитър Ганев от „Тренд“.

„Ако Радев се долепи прекалено много до „Възраждане“ и го „пакетират“ с тях, това ще го маргинализира. Много трудно може да се достигне до импийчмънт, това е много сложна процедура. Политическа война се води от връчването на мандата на Денков и се ще се води до края на кабинета“, прогнозира той.

От своя страна политологът Любомир Стефанов смята, че президентът се опитва да „завъди“ политически проект. „Не си представям Радев да се откаже от комфорта да не носи никаква отговорност. Той има гарантирани още 3,5 години на поста и може да говори всичко. Президентът се опитва да е по-питомна и умерена версия на “Възраждане“, той е средната точка между тях и БСП“, заяви той.

Според него няма институционална война. „Радев си изгради амплоа, далеч от президентската институция, той се държи като неформален партиен лидер. Ако той живее с убеждението, че като свърши мандата му, ще се радва на народната любов, много се е объркал“, коментира Стефанов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ