Експерти: Румен Радев не е простил своеволието на ,,шарлатаните“. Костюмът му отесня

румен радев

Това е сталинският модел – има човек, има проблем, няма човек, няма проблем. Това е реакцията, след като човек излезе срещу Путин. Така Асен Генов коментира смъртта на лидера на „Вагнер” Евгений Пригожин в ефира на Нова телевизия.

„Румен Радев иска да бъде политически активен. Той в момента тества коалицията и настроенията – дали може да бъде нещо средно между крайното говорене на Костадин Костадинов или умереното познато говорене на Корнелия Нинова. Да бъде новото лице”, заяви Любомир Стефанов.

Според Генов остротата на агресивното поведение на президента е насочено основно срещу „Продължаваме Промяната”. „Това е признак, че още не е простил своеволието на „шарлатаните”, както той ги нарече. На Радев костюмът на президент му отесня.”

„Той стои в една позиция, в която няма никаква отговорност за думите си, даже напротив – има имунитет. Той има една литературна метафора, но не допринася нищо за политическия фолклор”, допълни Стефанов.

По думите му местните избори могат и да повишат напрежението, и да го понижат.

„Радев прокарва много тежки разделителни линии. Недопустимо е да се говори за червената граница на народното търпение”, категоричен е Генов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ