Демерджиев заплете интрига с убийствата на Къро и Алексей: МВР министърът да си подаде оставката

иван демерджиев

,,Всичките мотиви за смяната на главния секретар на МВР Петър Тодоров съставляват признание, че са налични основания самият вътрешен министър да си подаде оставката. Мотивите за смяната на главсека са свързани и с изтеклите записи от политиците“, това заяви бившият вътрешен министър Иван Демерджиев по повод смяната на главния секретар на МВР Петър Тодоров, която поиска силовият министър Калин Стоянов, предава Блиц.

Демерджиев защити Петър Тодоров и заяви, че главният секретар на вътрешното ведомство си върши работата професионално, отговорно и съвестно. Той не е чул и адекватни аргументи за смяната на главния секретар.

По думите му има една саморазправа със системата на МВР и тя няма да е само с главния секретар на ведомството, но и да се направят избори с „наше МВР“.

В рамките на мандата си като служебен вътрешен министър, Демерджиев е работил и с Петър Тодоров, и с Калин Стоянов като директор на ГДБОП. „После позицията на Стоянов се промени на 180 градуса“, посочи той.

Той посочи, че механизмите в МВР се погазват от новия вътрешен министър Калин Стоянов.

„Кой следи за хора от контингента на Ангел Христов и дали ГДБОП не трябва да отговори и да установи кои са тези лица, убили Христов“, запита Демерджиев.

Той даде пример още, че цяла седмица държавата не може да установи дали Петър Петров-Пепи Еврото е жив или не.

За убийствата на Алексей Петров и Къро

Демерджиев посочи, че убийството на Петров е първото убийство на човек от ъндърграунда, който е пряко свързан с политиката у нас.

Той отрече да има връзка между убийството на Алексей Петров с Красимир Каменов-Къро в ЮАР.

„Самият Алексей Петров се манифестира като архитект на сегашното правителство между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Никой не опроверга думите му. Мнозина са хората, които потвърждават думите му.

Не може да се направи аналог между убийството на Къро, който живее повече от 20 години в чужбина и това на Алексей, което е показно, направено посред бял ден и то на човек, който е пряко ангажиран с политическите процеси у нас“, допълни Демерджиев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ