ИЗВЪНРЕДНО! Изпращаме 112 наши военни на мисия в Косово

IMAGE_15266512_40_0

112 наши военни заминават на мисия в Косово. В Благоевград те бяха изпратени на тържествена церемония на централния площад. Военното формирование ще участва в силите на оперативния резерв на стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR) и във военната операция на ЕС в Босна и Херцеговина „АЛТЕА”, пише 24 часа.

Униформените служат в Трето бригадно командване.

„Отивате на мисия в зона с привидно спокойствие, но обстановката може да се промени не с дни, а с часове. Очаквам да спазвате стандартните оперативни процедури, да се подкрепяте един друг и да работите в екип. Вие ще представяте България и Българската армия. Вярвам, че ще докажете, че България е предвидим и достоен партньор“, каза зам.-началникът на отбраната ген. л-т Михаил Попов при изпращане на военнослужещите. Той подари на състава икона от името на министъра на отбраната Тодор Тагарев.

Да изпълнят достойно своята мисия и да се завърнат живи и здрави им пожела и кметът Илко Стоянов и им подари икона, която да ги закриля.

Неврокопският митрополит Серафим отслужи водосвет за здраве и благослови българските военни.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ