Кой наследява богатството на Алексей? Направил завещание след 2-рия атентат, поправял го на 6 месеца

payimage-188581

След убийството на знаковия бос доцент Алексей Петров все повече се повдига въпросът кой ще прибере авоарите му, които според злите езици надхвърлят 300 млн. лева. Според източник на Lupa.bg от обкръжението на Трактора, той приживе се е опитал да спести драмите на близките си, като е направил нотариално заверено завещание.

Копие от документа се съхранява в една от големите столични адвокатски кантори. Алексей е пристъпил към написването на завещанието след атентата с гранатомети срещу мерцедеса му през 2015 г. Впоследствие то е преправяно безброй пъти. Запознати твърдят, че при всяка смяна на настроението или семеен скандал, Трактора е викал адвокатите си, за да променят последната му воля.

Поне три жени и неизвестен брой законни и незаконни деца се очаква да се включат в борбата за милионите, които Петров оставя като имоти, банкови сметки и фирмени дялове.

Бизнес историята на Алексей Петров започва още през 90-те години на миналия век, когато той е съдружник в един от ранните силови застрахователи „Аполо и Болкан“. По-късно Трактора основава нова компания, „Спартак“, с няколко спортни клуба, охранителни компании и негови колеги от Съюза на бившите барети. След няколко трансформации дружеството се превръща в един от лидерите на застрахователния пазар, който само за м.г. обявява над 440 млн. лв. премиен приход.

Официалната съпруга на Петров е Мариана. По професия тя е счетоводител и отговаря за семейните финанси, а преди това работи като продавачка на щанда за обувки в ЦУМ. Двамата с Алексей имат дъщеря Иглика, която работи в чужбина в областта на правото. Към момента Мариана движи три фирми за търговия, преработка на селскостопанска продукция и реекспорт.

В сърцето на Трактора я замества Ива Павлова. Преди да поеме част от впечатляващия бизнес на приятеля си, тя продава самолетни билети в офис срещу Народното събрание. Била е любовница на митичния Фатик.

Павлова се превръща в дясната ръка на Алексей Петров и голямата му слабост. Ражда му дъщеря Диляна, която е кръстена на майката на бившия командос. Момичето вече е на около 25 г. и притежава две фирми. Едната е „Соломон груп“ за консултантски услуги, а другата е „Тора Сълюшънс“ за електронна търговия и уеб дизайн.

Справка в Търговския регистър показва, че Ива Павлова участва в управлението на 7 фирми, една от които е застрахователна компания „Лев инс“. Под контрола й са 50 търговски дружества – охранителни фирми, мандри, мебелни цехове, таксиметрови компании, туристически фирми, ресторанти. Бизнес дамата притежава фирма АС БГ ЕООД, която има дял в таксиметровата компания „Такси-с-експрес“, чиято собственост са такситата 1280.

Бизнес империята включва и много други компании в различни сектори – пенсионно и животозастраховане, охранителни фирми, дружество за управление на автомобилни паркове и джипиес оборудване, за оборудване на хлебозаводи, производство на биохрани и др.

Интересна е и ситуацията с актуалната любовница на Трактора – Мирослава Михайлова, която беше до него по време на разстрела. И нейният невръстен син – Илия, който със сигурност е продукт на отношенията й с бившия командос.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ