Ще се хванете за главите! Ето кой е бащата на богаташчето, едва не убило пешеходци при дрифт в София

георги фиков

Богаташкото синче Георги Фиков е платило пет цифрена сума в КАТ, за да получи регистрационна табела с числата на рогатия – СВ6666ХК, посочват източници от “6-ти септември”. На 15.08.2023 г. стана ясно, че младежът дрифри с ново луксозно возило на жълтите павета. Колата му поднесе зверски и за малко не уби разхождащите се в близост пешеходци. Инцидентът не предизвика капка съжаление у момчето, напротив – той надменно се хилеше пред камерите и обясняваше как сам щял да си предаде книжката в КАТ, предава Флагман.

За ужас на гражданите, баща му също го защити, обяснявайки, че инцидентът бил плод на случайност. Таткото се казва Георги Валтеров Фиков и има няколко фирми, които внасят и отдават под аренда луксозни коли. Част от дружествата му са “Нутра Пауар” ЕООД, “Буба карс”, “Лукс Кар къмпани” и счетоводна къща “Деконт 1”.

Това не е първата пътна изцепка на Фиков-младши. Преди година той помля с лъскавото си „Порше“ друг автомобил на пътя Ахтопол-Царево. Тогава баровското му возило с бясна скорост напуска пътното платно вдясно и се удря в намиращия се на крайпътна отбивка лек автомобил „Рено Меган“, със софийска регистрация, който след удара, се преобръща на дясната си страна. Гъзарчето с „Поршето“ получи натъртвания и охлузни рани и беше откаран в УМБАЛ – Бургас. Пробите му за алкохол и наркотици бяха отрицателни. Невероятен късмет е, че младежите, пътували с „Реното“, не пострадаха сериозно.

В началото на 2023 година „Поршето“, което загуби своя блясък след зверското меле, бе обявено за продажба. Обявата за продажбата на возилото бе публикувана в популярен автомобилен портал. Собственикът на возилото искаше 30 000 EUR за колата. В допълнителната информация към обявата се посочваше, че Фиков е първи собственик на скъпото возило. Младият мъж вероятно не си е взел поука след зверската катастрофа, тъй като отново създава потенциален риск от катастрофа. Това се вижда от публикация на Диана Русинова в социалната мрежа Фейсбук.

Експертът по пътна безопасност твърди, че младежът дрифри с ново луксозно возило на жълтите павета в София. Марката отново е „Порше“, а регистрационният номер – баровски – СВ6666ХК. “Ето защо трябва да им се отнемат колите! Това Порше СВ6666ХК, което “дрифти” на жълтите павета е управлявано от същия индивид, който миналата година едва не уби няколко деца, размазвайки в колата им друго Порше“, написа Диана Русинова.

Дали СДВР ще състави акт на шофьора, попита експертът по пътна безопасност. “Мисля, че е повече от очевидно, че се приготвят да правят гонка в центъра на София…“, добави още Русинова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ