Петър Тодоров е аут! МВР източници: Доста известно в държавата лице заема мястото му (СНИМКА)

Министерство на МВР

Едно от най-спряганите имена за нов главен секретар на МВР е това на шефа на СДВР Любомир Николов. Това твърдят източници от системата, предава Блиц.

Николов беше първото новоназначение на вътрешния министър Калин Стоянов. Той е в системата от над 20 години, като през част от това време е работил в сектор „Фалшификации“ в ГДБОП, началник сектор и началник отдел в ГДБОП.

От юни 2021 г. е заместник-директор на главната дирекция. По това време вътрешният министър беше директор на ГДБОП. Още преди официално да стане ясно, че Николов ще застане начело на СДВР, Калин Стоянов каза, че постът ще бъде поет от човек от системата с опит и че няма да бъде изненада за никого.

До рокадите се стига, след като по-рано днес досегашният главсек на МВР Петър Тодоро заяви, че подава оставка, а часове преди това президентът Румен Радев изпрати официален отказ за отстраняването му.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ