Класната на убития Филип разплака България: Беше очарователен. Помагаше на всички

филип

„Скърбя и съм потресена от случилото се. Филип беше изключително дете – ученолюбив, с потенциал, интелигентно и добро момче, което изпълняваше съвестно задълженията си като ученик. Държеше се изключително приятелски със съучениците си. С никого не е имал проблеми. Винаги им помагаше с каквото може“, тихо разказа Боряна Грасиани – класната на Филип, която му е преподавала по английски език в Първа английска гимназия в София.

Оценките му били почти само шестици. Участвал активно в училищния живот. Очарователен ученик, за съжаление, Бог си прибира добрите по-рано, въздъхна учителката. Освен че проявявал старание по задължителните предмети, се записал в извънкласен клуб по история, защото много обичал тази дисциплина. Обсъждали исторически теми в междучасията и с класната, и с другите деца.

Тренирал е самбо. Родителите му казвали, че спортът много му е помогнал в изграждането на характера. Всъщност той никога не скучаел. След уроците обичал да спортува, пише 24 часа.

“Представете си, пресичал е на пешеходна пътека, както сме го учили. Детето е спазило правилата, но неадекватни пияни шофьори вършат безумия!”, добави учителката.

Боряна Грасиани се видяла с майката на Филип на бдението в памет на 15-годишния ученик в неделя на кръстовището на трагедията. Успяла само да изкаже съболезнованията си, почернената жена нямала сили да говори. Там било пълно с негови съученици Филип, но не само от Първа английска гимназия, но и от класа му от предишното училище.

Родителите били изключително всеотдайни хора, разказа още класната ръководителка. Не пропускали родителски срещи. А имало ли някакъв ангажимент на класа, винаги се отзовавали. Инициативни и отговорни хора, каза класната.

“Изключително голямо нещастие. Отлично дете, възпитано, интелигентно, спортна натура. Имал е бъдеще. Всички сме в пълен шок”, каза и директорката на Първа английска гимназия Нели Петрова. На погребението на детето щяло да има представители на ръководството. А след 15 септември с класа на Филип ще работят психологът и падагогическият съветник.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ